UŠARA BLOG

 • 30 godina iskustva u ugostiteljstvu

  Autor: UŠARA

  Pre 30 godina započeli smo našu porodičnu ugostiteljsku avanturu kroz lanac restorana Belavila u Kikindi i Novom Sadu. Za 30 godina naučili smo smo da slušamo naše goste, da prepoznamo i razumemo šta žele i kada ne kažu.
  Godine su prolazile, smenjivale se tuge i radosti, mnogo se pojelo i popilo, ali jedno se ne menja punih 30 godina – u naše restorane se uvek vraća.
  To je potvrda da ono što radimo mi radimo dobro!

 • Kikinda je najveće zimovalište sova ušara na svetu.

  Autor: UŠARA

  Svake godine nekoliko stotina ušara ovde provede zimu.   

  Zašto baš u Kikindi?

  Iz vazduha pešačka zona u  Kikindi podseća na šumu sa puno zelenila i drveća koja ušarama pruža toplo sklonište i zaštitu. Tako ušuškane u visokim krošnjama drveća navikle su se na život sa ljudima i tu pronašle sopstveni mir i bezbednost. Kao i mi.

  Ali dođe vreme kada prerastete svoje gnezdo, letite iznad nekih drugih predella gde u vazduhu nešto drugačije miriše…

 • Juneće meso je zdravo!

  Autor: UŠARA

  Junetina je meso od mladog goveda, starosti od 12 do 18 meseca. Sveže juneće meso ima lepu crvenu boju, protkano sitnim žilicama i ima čvrstu teksturu.
  Izuzetne je nutritivne vrednosti, sadrži mnoštvo esencijalnih aminokiselina, masti, minerala, vitamina  E, B, i B12 i ima mnogo manje horesterola.
  Meso koje koristimo za pljeskavice i ćevape je 100% juneće. Nabavljamo ga od lokalnih uzgajivača sa prostora Banata.

 • Čuvamo sebe I životnu sredinu!

  Autor: UŠARA

  EcoGrill je jedan od energetski najefikasnijih roštilja na svetskom tržištu. Svojim ekološkim zelinim pristupom bezbedan je za radnika koji ga dugo koristi a hrana koja se priprema je bez štetnog dejstva.
  Dok emisija čestica dima i ostalih zaprljanih čestica i isparenja u ventilacionom sistemu negativno utiču na čoveka i životnu sredinu, pomoću više filtera I jonizatora elektrostatički filteri, koje smo ugradili, eliminicišu sve masnoće iz isparenja, neutralizator neutrališe sve neprijatne mirise, ugljeni filteri, koji sadrže aktivan ugalj, apsoultno uništavaju sve nečistoće a UV lampe pomoću UV zraka dezinfikuju sistem od virusa, bakterija i svih patogena, te je vazduh koji izlazi iz naših ventilacionih sistema potpuno čist, bez boje i mirisa i bezbedan za čoveka i okruženje.

mesto_dobrog_mesa